У Београду и Нишу откривено 202 радника "на црно"

Инспекторат за рад је извршио ванредне надзоре у области радних односа код 385 послодаваца у Београду и Нишу и том приликом открио 202 радника "на црно".

У овим надзорима било је обухваћено 995 радно ангажованих особа, откривено је 202 радника "на црно", јер са њима послодавци нису закључили уговоре о раду и нису их пријавили на обавезно социјално осигурање, саопштило је Министарство за рад.

Непријављени радници затечени су код укупно 156 послодаваца, а највише њих је откривено у делатности угоститељства и трговине, у приградским насељима, као и у великим тржним центрима.

Због утврђених прекршаја инспектори рада су поднели 36 захтева за покретање прекршајног поступка против правног и одговорног лица, односно против предузетника, издали су девет прекршајних налога, а донели су и 129 решења због утврђених неправилности у области радних односа.

У циљу сузбијања сиве економије, Инспекторат за рад ће наставити са организовањем ванредних надзора код послодаваца на целој територији Србије и у време предстојећих празника, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво