Помоћ брачним паровима да остану у Лозници

Четири породице из Лознице пријавиле су се на конкурс за доделу новчаних средстава за куповину куће са окућницом на селу, који је расписала Градска управа. Буџетом града за ову сврху опредељено је пет милиона динара, а једна породица може добити највише милион.

Живановићи већ пет година живе као подстанари. У међувремену, добили су и Јована. И Драгана и Милан су високо образовани, али немају стално запослење. Кућа у којој тренутно живе дата им је на одржавање - не плаћају кирију, већ само трошкове за струју и остале дажбине.

"Живети као подстанар није нимало лако, није нимало пријатно, ми како смо се узели желели смо да имамо нешто своје. Међутим, стање је такво какво јесте... Значи, не радимо, сами себи да приуштимо толики новац да бисмо себи приуштили нешто и детету је неизводљиво", каже Драгана Живановић.

Уколико им се одобре средства, Живановићи ће кућу купити у селу у ком су живели и до сада. Имање кошта више од онога што Град додељује, па ће остатак, кажу, отплаћивати неколико месеци.

"Ја у граду лично не волим те станове и тај скучен простор, тако да мени у потпуности живот на селу више одговара него у граду. Неоспорно је да је у граду можда доступно све то што треба за живот једне породице, али ја исто тако сматрам да то може и на селу да се омогући", рекао је Милан Живановић.

Идеја надлежних у лозничкој Градској управи била је да на овај начин врате људе из града у село, али и да младима са села, а са нерешеним стамбеним питањем, дају разлог да остану. Они који нису конкурисали сада, прилику ће добити следеће године.

"У буџету за 2017. годину који је већ усвојен на прошлој скупштини, опредељено је опет шест милиона за куповину куће са окућницом за младе брачне парове", каже Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника.

Интересовање за овај конкурс, у градској управи кажу, било је велико, а позиви су стизали готово из целе Србије. Ипак, један од услова био је да бар један супружник најмање три године има пребивалиште на територији Лознице.

О додели новчаних средстава за куповину куће, градска Комисија, одлучиваће наредних дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара