Ускоро опрема од милион и по евра за Полицијску бригаду

Директор полиције Владимир Ребић поручио је приликом обиласка Полицијске бригаде Полицијске управе за Град Београд, да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у ту посебну јединицу, која има дугу традицију и стара се о сигурности и безбедности грађана Србије.

"У наредних пар месеци биће набављена опрема за Полицијску бригаду у вредности око милион и по евра. Реч је пре свега о техничкој и комуникационој опреми, новој униформи, панцирима и другој заштитној опреми, као и о адекватним возилима за превоз припадника јединице до места на којима интервенишу", прецизирао је Владимир Ребић.

Директор полиције је најавио да ће бити набављено и 10 нових коња за јединицу, с обзиром на чињеницу да у последњих 10 година није вршена набавка службених коња.

Објаснивши да се припадници Полицијске бригаде ангажују у случајевима нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, обезбеђења јавних скупова високог ризика, али и током ванредних ситуација изазваних елементарним непогодама, Ребић је истакао да полицијски службеници запослени у овој јединици морају, у сваком тренутку, имати висок степен спремности.

Директор полиције је указао да припаднике Полицијске бригаде грађани свакодневно могу видети приликом обезбеђивања јавних скупова, опсервирања паркова у којима се скупљају мигранти, као и на свим другим скуповима на којима се окупља већи број људи.

Ребић је подсетио да традиција Полицијске бригада датира још из 40 година прошлог века и истакао да је реч о једној од најзначајнијих посебних јединица полиције чији се припадници свакодневно суочавају са најсложенијим и најтежим безбедносним задацима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се