Милошева лекција из хуманости

Мали људи великог срца држе нам лекцију из хуманости. Један новобеоградски основац одрекао се награде, да би помогао непознатом болесном вршњаку.

Милош је за успех у школи награђен таблет рачунаром. Захвалан је на поклону, али, пре свега, хуман.

"Замолио бих вас да овај таблет добије неки другар, који је корисник Ваше фондације, а који се бори за највећу награду. За нормалан зивот и здравље", написао је Милош у писму.

"У породици се прича од вртића, још од малих ногу учимо да треба да помажемо. Имамо прилику да сваки дан то видимо на ТВ-у или у новинама, како су многи људи помогли несебично другим људима", навео је Милош Радисављевић.

Иако је Општина Нови Београд још у марту наградила 843 најбоља основца, Милошево писмо сад привлачи пажњу. Ипак, није касно да се дечакова жеља испуни.

"Писмо је од почетка априла, тада су биле такве околности, неки избори, и нисам желео да то неко погрешно протумачи и онда сам се сетио пре неки дан и пробао да га нађем. Онда сам га објавио јер мислим да други људи треба да виде каква деца, већ и момци, постоје", рекао је председник Општине Нови Београд Александар Шапић.

Милоша је на хуман гест, каже, мотивисала и Шапићева одлука да своје медаље, освојене са ватерполо репрезентацијом, поклони у хуманитарне сврхе. Има још жеља.

"Да следимо добре примере, то би била моја жеља новогодишња!", навео је Милош.

Овој жељи додајемо и ону с краја Милошевог писма - да сви буду победници и да имају нормално детињство.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара