Јелена Обућина добитница награде "Димитрије Давидовић"

Удружење новинара Србије доделило је новинарске награде за 2016. годину. Добитница награде за уређивање "Димитрије Давидовић" је уредница Дневника 3 РТС-а, Јелена Обућина.

Одговорни уредник листа Недељник Марко Прелевић добио је награду "Богдан Тирнанић" за коментар.

Награду "Лаза Костић", у више категорија, добили су дописник Б92, ТВ Прве и Танјуга из Лесковца Братислав Илић, Јелена Петковић из редакције Вести, Драгољуб Дража Петровић из листа Данас и Југослав Ћосић са ТВ Н1.

Награду "Лаза Костић" за фотографију добио је фото-репортер Вечерњих новости из Новог Сада Дарко Дозет. 

Награде за животно дело припале су Хајналки Буди са Радио-телевизије Војводине и Зорану Радисављевићу из Политике. Награде ће им бити уручене на Дан УНС-а, 21. децембра.

Специјалну награду за публицистику "Жика М. Јовановић" добио је новинар, публициста и аутор књиге "Новине и новинари" Слободан Крстић.

Златну повељу за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације добио је дописник Политике из Сремске Митровице и оснивач и уредник Сеоских новина Миомир Филиповић.

Чланови жирија били су Љиљана Смајловић, Ђорђе Малавразић, Ержебет Пап Рељин, Бранко Веселиновић, Владимир Јокановић, Вељко Лалић, Будимир Ничић, Оливера Милошевић и Слободан Радичевић.

Награде ће бити уручене на Дан УНС-а, у среду, 21. децембра у 13 сати, у Прес-центру УНС-а. Том приликом биће уручена и УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању "Александар Тијанић" новинару РТС-а Гориславу Папићу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 16. дец 2016, 21:32) - Bravo! [нерегистровани]

Svaka čast!


Zaslužila je!