Лончар: Буџет за здравство довољан за све што је планирано

Здравствени буџет за наредну годину је већи за 886 милиона динара, а министар здравља Златибор Лончар за РТС каже да је буџет у складу са могућностима и да ће бити довољан за све што је планирано.

Гостујући у Дневнику РТС-а Златибор Лончар је рекао да је више од две милијарде динара планирано за опрему за Клинички центар у Нишу, милијарду и 300 милиона за лечење ретких болести, што је десет пута више него прошле године.

"У 2017. уложићемо новац у регистар оболелих од дијабетеса, кол-центар ћемо унапредити и то је само део онога што ћемо радити", рекао је Лончар.

Говорећи о новим радним местима, Лончар је рекао је одобрено 513 нових места.

"Биће још једна комисија до краја године која одлучује о радним местима, хоћемо потпуно нову генерацију лекара, ново размишљање", истакао је Лончар.

Истиче да ће се процес набавке нових дијагностичких апарата, скенера, ултразвучних апарата побољшати тако што ће болница расписивати тендер.

Каже да се контроле здравствених установа редовно врше.

"Контроле су сталне, планске а биће и ванредних. Поправља се ситуација, сви предуслови за побољшање здравства су ту. Смањена је корупција", објаснио је Лончар.

Министар се захвалио подршци РТС-а у извештавању о трансплантацији која траје девет година али и грађанима који су потписали донорску картицу.

"Скоро 140.000 људи је потписало донорску картицу, радимо на томе да буде више. Урадило се осам трансплантација јетре, шест срца, 20 бубрега", закључио је Лончар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи