Лончар: Буџет за здравство довољан за све што је планирано

Здравствени буџет за наредну годину је већи за 886 милиона динара, а министар здравља Златибор Лончар за РТС каже да је буџет у складу са могућностима и да ће бити довољан за све што је планирано.

Гостујући у Дневнику РТС-а Златибор Лончар је рекао да је више од две милијарде динара планирано за опрему за Клинички центар у Нишу, милијарду и 300 милиона за лечење ретких болести, што је десет пута више него прошле године.

"У 2017. уложићемо новац у регистар оболелих од дијабетеса, кол-центар ћемо унапредити и то је само део онога што ћемо радити", рекао је Лончар.

Говорећи о новим радним местима, Лончар је рекао је одобрено 513 нових места.

"Биће још једна комисија до краја године која одлучује о радним местима, хоћемо потпуно нову генерацију лекара, ново размишљање", истакао је Лончар.

Истиче да ће се процес набавке нових дијагностичких апарата, скенера, ултразвучних апарата побољшати тако што ће болница расписивати тендер.

Каже да се контроле здравствених установа редовно врше.

"Контроле су сталне, планске а биће и ванредних. Поправља се ситуација, сви предуслови за побољшање здравства су ту. Смањена је корупција", објаснио је Лончар.

Министар се захвалио подршци РТС-а у извештавању о трансплантацији која траје девет година али и грађанима који су потписали донорску картицу.

"Скоро 140.000 људи је потписало донорску картицу, радимо на томе да буде више. Урадило се осам трансплантација јетре, шест срца, 20 бубрега", закључио је Лончар.

број коментара 0 Пошаљи коментар