Више од 200 бивших пиротских текстилаца добило решења о исплати зарада

Решења о исплати девет минималних зарада за 222 бивша радника фабрике "Аха Мура први мај" у Пироту уручили су министар за рад, запошљавање,борачка и социјална питања Александар Вулин и представници Фонда солидарности.

Ово је трећа група радника којој ће бити исплаћено у просеку по 188 хиљада динара и повезан радни стаж за исти период.

Министар Вулин је овом приликом истакао да да је Влада Републике Србије са 518 милиона исплатила потраживања за 2.657 радника предузећа у стечају да је захваљујући уштедама у министарству рада, по први пут је ове године обезбеђено додатних 400 милиона динара.

"То ће омогућити да до краја године буду регулисана потраживања за још 1.655 радника - међу којима ће бити и последња група радника Аха Мура Први мај", додао је Вулин.

Како је најављено, они ће решења добити 14 децембра.

Стечајни управник ове фабрике, Мирољуб Димитријевић, 16. децембра објавиће трећи оглас за продају имовине "Аха Мура Први мај" јер су претходна два покушаја пропала, а јавно надметање биће одржано 20. јануара 2017. године.

Како је рекао Димитријевић, ових дана, две турске и једна бугарска фирма изразиле су интересовање за пиротску фабрику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво