Мали Џони лављег срца не одустаје од рокенрола и помоћи другима

Дванаестогодишњи Никола, у свету музике познатији као Џони, пише песме, свира гитару, и помаже болесној деци. Иако и сам води тешке животне битке, каже да је највећу енергију за велику борбу пронашао управо у рокенролу.

Најмлађи рокер у Србији један је од највећих бораца и хуманитараца. Каже да му није било тешко да напише текст за песму, јер је инспирацију пронашао у својим страховима. Најважнија порука је да се не плашимо, да морамо даље и када је најтеже.

"Страх се побеђује на разне начине али најбољи начин је да човек у себи нађе унутрашњу енергију, снагу, помоћу које се бори против тог страха, да себи зада циљеве и да се не зауставља без обзира на препреке, односно да се заустави само ако некоме треба да помогне. Моји циљеви су да пишем што више песама, да будем здрав, да се бавим музиком, што је дуже могуће, јер како знамо - ниједан музичар није отишао у пензију", каже Никола Ранковић.

Џони се са животним биткама носи лавовски. Више пута месечно прима трансфузију, а свакодневно пије лекове. Слике из таквог живота су и у споту за песму "Страх", чија је премијера у понедељак.

Дуга плава коса и гитара, коју је први пут у руке узео са шест година - сада су његов заштитни знак.

"Ја сам рођен без пола срца, дела доње шупље вене, имао сам две операције, имам и дијабетес, не зна се који тип. Музика ми помаже много, а нарочито рокенрол, он има ту енергију која лечи", каже Никола.

Мисли и на друге. У среду ће са старијим музичарима, новогодишње пакетиће поделити деци која се лече од рака у Институту за онкологију, а у петак је на Ади Циганлији хуманитарни концерт и дружење за децу из прихватилишта и децу спортисте инвалиде.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво