Радници РТК траже од државе да раскине приватизацију

Запослени у Радио-телевизији Крагујевац су затражили раскид уговора о приватизацији јер, како су навели, власник Радоица Милосављевић не поштује купопродајни уговор, не исплаћује зараде и доприносе и не инвестира у опрему.

Радници Радио-телевизије Крагујевац (РТК) затражили су од државних органа да реше случај те медијске куће и раскину њену "катастрофалну приватизацију".

Запослени у РТК затражили су на данашњој конференцији за новинаре раскид уговора о приватизацији јер, како су навели, "власник Радоица Милосављевић не поштује купопродајни уговор, не исплаћује зараде и доприносе и не инвестира у опрему радија и телевизије".

Они су позвали медије и јавност у Србији да их подрже у заштити права и професије.

Радници РТК нису примили ни динар од септембра 2016, а власник им дугује по шест плата и доприносе, почев од јуна.

Након тужби које је више запослених у РТК поднело због неисплаћених зарада, одржана је прва лицитација опреме те медијске куће на којој је Град Крагујевац купио камере и рачунаре а продата су и четири аутомобила и део техничке опреме.

Реагујући на оптужбе Радоице Милосављевића да су сами криви што нису зарадили плате, радници РТК су навели да је та медијска кућа за 10 месеци откако је приватизована, емитовала 80 одсто програма сопствене продукције.

Према њиховим наводима, у периоду од јануара до октобра 2016, само за информативни програм Радио-телевизије Крагујевац произведено је више од 1.900 рубрика, око 500 "живих" једночасовних емисија, 600 централних информативних емисија "Хроника" и 900 издања "Вести".

"Упркос проблемима са техником, поломљеним стативима, камерама, аудио, видео миксетама из прошлог века, реализовали смо девет директних преноса, од тога две седнице Владе Србије одржане у Крагујевцу", навели су радници РТК.

Они су подсетили Милосављевића да он као власник поставља директора "који радницима даје послове од којих би требало да се зараде плате о којима прича".

"Урадили смо све што нам је било поверено, а да ли је то било комерцијално или не, није на запосленима да о томе одлучују, већ је то посао директора", навели су запослени и оценили да су "неумесне изјаве власника о дуговима из претходног периода, јер је за њих знао и пре куповине".

Власник Радио-телевизије Крагујевац Радоица Милосављевић критиковао је раније Град Крагујевац што "купује опрему РТК на лицитацији, а није нашао начин да распише конкурс за суфинансирање медијских садржаја".

Навео је и да све телевизије у Србији које је купио, послују позитивно сем крагујевачке, додавши да сада тражи начин да "изађе одатле".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи