Додељене ОЕБС-ове награде "Личност године"

Судијама Врховног касационог суда Радмили Драгичевић Дичић и Снежани Андрејевић, новинарки Тамари Скрози и професору Државног универзитета у Новом Пазару Сенаду Ганићу уручне су награде "Личност године" за 2016. годину коју додељује Мисија ОЕБС-а у Србији.

Награда се додељује грађанима Србије који доприносе промоцији вредности за које се ОЕБС залаже.

Добитници су награђени због своје посвећености реформама у области правосуђа, поштовања људских права у кривичном праву, промоцији медијских слобода и етике у медијима, грађанског активизма и толеранције.

Судија Врховног касационог суда Снежана Андрејевић награђена је за посвећеност спровођењу реформе у области правосуђа

Андрејевићева је, како се наводи у образложењу, током ове године именована за председницу Радне групе надлежне за израду правила за анонимност судских одлука, која представља кључни документ који јасно дефинише право јавности да буде информисана о судским одлукама.

Судија Радмила Драгичевић Дичић добила је признање за посвећеност поштовању људских права у области кривичног права.

Новинарка Тамара Скроза награђена је за доследност и ангажовање у промовисању медијских слобода, етике у медијима и толеранције у новинарству.

Професор Сенад Ганић добио је признање за изузетан допринос грађанском активизму и за подршку толеранцијии недискриминацији у мултикултуралном окружењу.

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио рекао је да по преузимању дужности почео да ради на унапређењу "успешне сарадње" са владом, цивилним друштвом, медијама, локалним властима.

Орицио је подсетио да Мисија пружа помоћ Србији у њеном циљу да постигне потпуно функционишући демократски систем, укључујући независне, слободне и одговорне медије.

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији је рекао да ће са великим ентузијазмом наставити да спроводи активности на којима је ангажована мисија на добробит целог српског друштва.

"Растемо заједно и веома сам захвалан свим српским партнерима на одличној сарадњи у суочавању са заједничким изазовима", нагласио је Орицио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се