Диковић и Грацијано испратили српске плаве шлемове у Либан

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и његов италијански колега Клаудио Грацијано у касарни Специјалне бригаде у Панчеву присуствовали су испраћају контингента српских мировњака у мировну операцију Уједињених нација у Либану.

Припадници вода за заштиту снага ће наредних шест месеци у Либану извршавати задатке у саставу италијанског контингента мировњака, саопштило је Министарство одбране Србије.

Диковић је подсетио на дугу традицију учешћа официра, подофицира и војника из Србије у мировним операцијама УН а изразио је уверење да ће и овај контигент српских плавих шлемова успешно извршити све задатке.

"Та традиција траје већ шест деценија, још од када су ваши претходници били на истом простору и у истој мисији мира. Одлазите на нове задатке обезбедјења команде мисије УН у Либану", рекао је Диковић, наводи се у саопштењу.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани су и у мировним мисијама УН и у Конгу, Либерији, Обали Слоноваче, на Кипру, Блиском истоку као и у Централноафричкој Републици.

Учествују и у мултинационалним операцијама Европске уније у Сомалији, Централноафричкој Републици, као и у држави Мали.

Пре испраћаја мировњака, коме су присуствовали чланови породица и пријатељи припадника Војске Србије, Диковић и Грацијано су обишли тактичко-технички збор наоружања и опреме коју користе припадници противтерористичких и противдиверзантских јединица Специјалне бригаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво