Отворено писмо јавности председника УО РТС-а

Професор Владимир Вулетић, председник УО РТС-а, поводом анонимних напада, тражи да Агенција за борбу против корупције испита његов наводни сукоб интереса у процесу кандидовања за члана Управног одбора.

Вулетић у отвореном писму наводи да је "последњих дана поново прорадило политичко подземље, у коме се различитим инсинуацијама покушава извршити притисак на институције међу којима посебно значајно место има РТС као јавни медијски сервис".

"Тако, виралним простором кружи електоронска порука послата на адресе различитих институција и угледних појединаца у којој се указује на наводни сукоб интереса председника УО РТС-а", истиче Вулетић.

Напомиње да је порука, као и у свим активностима политичког подземља, послата са адресе којој се не може утврдити пошиљалац и да није јасно у чему се огледа сукоб интереса.

"Уз поруку је прикачен материјал који се налази на сајту РТС-а, из кога се види да је предлагач за члана УО Центар за практична друштвена истраживања, који чине колегинице и колеге са Одељења за социологију на коме сам запослен, као и информација да сам као наставник својевремено био у испитној комисији једне од колегиница из Центра", објашњава Вулетић.

Истиче да то није ништа необично и да је предлог, што је уобичајена пракса у академском свету, дошао од људи који га најбоље професионално познају.

"Међутим, то не мора нужно бити јасно људима који не припадају академској заједници. Њима је писмо упућено како би се поткопао ауторитет и уценио председник и тиме утицало на независност РТС-а", наглашава Вулетић.

Вулетић ће затражити да се испита потенцијални сукоб интереса.

"Управо из тог разлога јавно позивам, а и службено ћу затражити од Агенције за борбу против корупције да испита потенцијални сукоб интереса у процесу кандидовања за члана УО", закључио је Вулетић у отвореном писму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се