Медицински факултет обележава 20 година наставе на енглеском језику

Научним скуповима и симпозијумима током целе недеље, Медицински факултет Универзитета у Београду обележава 96 година постојања. На дан када је одржан први час, 9. децембра, биће одржана и свечана академија. Ове године се обележава и двадесетогодишњица наставе медицине на енглеском језику. Овај студијски програм уписивали су академци из 36 земаља са свих континената.

Студије Медицинског факултета на енглеском језику уписивало је до 60 студената годишње. Од прошле године тај број је удвостручен.

"Веома сам задовољан наставом, имамо амбициозне професоре и добру основу за наставак студија у свету", каже Мишел Марјановић из Шведске.

Симон Зец из Аустралије истиче да је после завршеног факултета и бављења фотографијом, одлучио да промени каријеру и да је зато уписао овде медицину.

До сада 220 лекара носи диплому овог програма.

"Нису увек била једноставна времена, имајући у виду да смо кренули 1996. године. И у оним најтежим временима, ђаци нису одлазили", рекла је продеканка за енглеску наставу Медицинског факултета проф. Биљана Михаљевић.

У плану је отварање и докторских студија на енглеском језику и реформа постојећих студија.

"На неки начин смо мислили да се повежемо са постојећим основним студијама са неким већим центром у Европи и реформишемо наставу још даље и да то служи као пилот пројекат наставе на српском језику", каже декан Медицинског факултета у Убу проф. Небојша Лалић.

Универзитет у Београду усвојио је стратегију интернационализације универзитета.

"Увођење наставе на енглеском језику на медицинском факултету пре 20 година био је на неки начин и визионарски потез. Данас имамо 47 програма који омогућавају лакшу мобилност студената с једне стране и пре свега долазак страних студената на Универзитет у Београду", истиче ректор Универзитета у Београду проф. Владимир Бумбаширевић.

Ове студије су добра основа за даљи развој факултета и зато су један од приоритета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи