Шарчевић: Квалитетно образовање уз добар социјални дијалог

Србија има велике амбиције да подигне ниво квалитета образовања и дугорочно реши статус запослених у образовању, изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

"Држава Србија једна је од слабије средње развијених земаља која покушава да пронађе свој европски пут, имамо велике амбиције да подигнемо ниво квалитета образовања у нашој земљи и да уједно нађемо добар синдикални дијалог", рекао је Младен Шарчевић на отварању Европске конференције синдиката образовања и додао да је његов посао целог живота да се бави квалитетним школовањем.

Министар просвете је рекао да иначе 37 година ради у образовању на различитим пословима, да се 17 година бави приватним образовањем, те да је за државу основао пет школа и приватно 11, тако да "познаје систем из свих његових аспеката".

"И мислим да су испред мене два велика задатка, да дугорочно решимо статус запослених у образовању кроз равноправно учешће на свим аспектима буџета Србије и с друге стране, да поправимо многе ствари које би биле корисније за квалитетније образовање", рекао је министар.

Шарчевић каже и да Србија има талентоване ђаке, сјајне наставнике, тако да ће рад на њиховој бољој мотивацији и стандарду, као и на квалитетној обуци за рад, за њега представљати најбитније циљеве и разлог зашто је прихватио тај посао.

"Не бавим се политиком, него са колегама из образовања и владе могу да нађем прави пут да направимо прво стабилан систем, на који можемо да надградимо све елементе квалитетног образовања", нагласио је министар, додајући да управо највише жели да поправи и "подигне" основно и средње образовање.

Главна тема Европске конференције синдиката, на којој је око 350 делегата из 48 земаља је: "Јачање синдиката образовања: кључ за промоцију квалитетног образовања".

број коментара 0 Пошаљи коментар