На хуманом задатку, познати као продавци

На хуманитарном Спортском базару, који се одржава вечерас, прикупљаће се средства од продаје спортске опреме и реквизита а биће намењена НУРДОР-овом пројекту изградње нишког клиничког одељења за децу оболелу од рака. Спортски базар се одржава други пут, а спортистима су се придружиле и друге јавне личности.

Писци, глумци, спортисти, музичари – сви на истом месту и задатку. Продавци на пијаци хуманости зарађују за завршетак хемато-онколошког одељења Клиничког центра у Нишу.

"Спортски базар је замишљен као једна мало специфична пијаца где ће познате личности продавати ствари и реквизите који су у вези с њиховим каријерама – спортисти дресове, нпр. Зоран Кесић ће да продаје шоље, а писци ће да продају своје књиге", објашњава Јован Симић, организатор Спортског базара.

Циљ је високо постављен, али, надају се организатори, достижан. Треба сакупити још 350.000 евра. На тезги српске кошарке, дресове, мајице и тренерке репрезентације продаваће бивши ас. 

"Да је давати нешто најлепше што можете себи да приуштите, па после другима, поготово кад су у питању деца која имају проблем у развоју и болесна деца. Овим путем позивам људе да у што већем броју дођу на базар у Миксер хаусу да би деца имала бољу прилику да се излече", рекао је Игор Ракочевић.

Ове године појачање познатима стиже од одликаша.

"Ученици из математичке гимназије имају своју секцију која се бави хуманитарним радом тако да ми је то драго што се та прича шири", рекао је Симић.

Прошле године, базар је испунио циљ. Уз нове просторије и опрему, школски дани су лепши за ђаке са оштећеним слухом, говором и видом Основне школе "Радивој Поповић". Тај успех, кажу стручњаци, дугује поруци коју је акција послала али и онима који су је ширили.

"Познате личности које су неким својим радом дакле заслужиле то место где јесу и да се чују по неком добром гласу. Када се ради о акцији за децу, оне су много више подржане, људи имају имају више саосећања. Међутим, ту постоји притисак околине зато што постоје отпори, да кажем неверовања, тако да је важно да све буде јако траспарентно", истиче маркетиншки стручњак Емилија Иванчајић.

Они који вечерас од деветнаест сати не могу да дођу у Микеср хаус на Спортски базар, а ипак желе да помогну, могу да пошаљу поруку на број 1150, или да новац уплате на посебне жиро рачуне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се