СПС: Омогућити равноправност особама са инвалидитетом

Социјалистичка партија Србије оценила је поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, да је тим особама потребно омогућити једнако уживање људских права као и равноправно учешће у друштву.

СПС је у саопштењу навео да се особе са инвалидитетом суочавају са "бројним баријерама које их искључују из активног учествовања у друштвеним токовима" због чега држава и друштво требају да пруже већу подршку како би их укључиле у инклузивне и социјалне процесе.

"Социјалистичка партија Србије се увек залагала и залагаће се за једнаке шансе за све и сматра да о особама са инвалидитетом не смемо говорити само 3. децембра на Међународни дан, већ да то треба бити свакодневна тема и активност у нашем друштву", наводи се у саопштењу.

Међународни дан особа са инвалидитетом установљен је 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају да обележавају 3. децембар с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Тема овогодишњег Међународног дана особа са инвалидитетом произлази из 17 циљева одрживог развоја, међу којима су искорењивање глади и сиромаштва, и обезбеђивање здравствене заштите и инклузивног образовања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво