Колико се чека на издавање грађевинске дозволе

У општини Трговиште, на добијање грађевинске дозволе чека се само дан, у Гаџином Хану и Владимирцима два дана, а од градова дозволе најбрже издају Чачак, Врање и Сомбор, где процедура траје око три дана, саопштило је Министарство грађевинне, и истакло да је просек издавања тог документа у Србији шест радних дана.

"Ове општине и градови, према најновијој анализи Министарства грађевинарства, издају грађевинске дозволе неколико пута брже од просека у држави, који износи шест радних дана", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, од градских општина Београда, грађевинске дозволе најбрже издају Земун, Палилула, Стари Град, Гроцка и Врачар, где се читав поступак завршава за мање од пет дана.

Локацијски услови најбрже се добијају у општинама Бољевац, Рача и Мајданпек, за пет до шест дана, а од градова у Чачку, Врању и Зајечару, где процедура траје седам до осам дана.

Републички просек за издавање локацијских услова је 13 радних дана.

Употребне дозволе за дан или мање добијају се у Сјеници, Босилеграду, Лајковцу и Трговишту.

Од градова су најуспешнији Суботица, Шабац и Сомбор, где се на употребну дозволу чека мање од три дана, што је више него два пута мање од републичког просека, који износи седам радних дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи