Крушевац, код петоро запослених потврђен вирус малих богиња

Резултати Института "Торлак" потврдили су да је код петоро запослених у крушевачкој болници изолован вирус малих богиња. Нико од пацијената није хоспитализован, а у болници очекују нормализацију ситуације током следеће седмице, сазнаје РТС.

Пацијент који је на нишку Клинику за инфективне болести пребачен из Крушевца због озбиљних проблема са дисајним путевима, је добро и већ у уторак или среду биће отпуштен из болнице. 

Директор КЦ Ниш Зоран Радовановић је рекао да сумња у то да је тај пацијент могао да зарази особе за два дана колико се лечио у крушевачкој болници, јер од 15. новембра, од када је у Нишу, нико од здравствених радника који су били са њим у контакту, није имао никакве сметње.  

Код петоро од укипно 12 здравствених радника чија је крв послата на анализу почетком недеље због високе термпературе и оспи излован је вирус морбила.  

"Свакако да је болест утицала али у малом делу на рад болнице с обзиром да је оболело троје анестезиолога и пет радника на анестезији, анеастетичара. Смањили смо оперативни програм", рекла је за РТС Весна Стевић Гајић, директорка Опште болнице у Крушевцу.

Како каже сви хитни случајеви и већина дела оператиовног програма од раније је одрађено.

Докторка каже да се нормализација ситуације очекује средином селдеће недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво