Појачана контрола саобраћаја, Стефановић обилазио пунктове

На 104 локације у главном граду патроле саобраћајне полиције ноћас су контролисале брзину и колико возачи поштују друге саобраћајне прописе. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је четири пункта на којима је обављена контрола саобраћаја.

Саобраћајна полиција која је током ноћи појачала контролу саобраћаја у Београду открила је 371 прекршај и 178 особа у алкохолисаном стању.

Министар Небојша Стефановић је рекао да се ноћас у Београду на 104 локације вршила контрола брзине кретања, алкохолисаност возача и других саобраћајних преступа, а акција ће се наставити током месеца на различитим тачкама у граду, али и на територији целе Србије.

Само током претходне ноћи у Београду је откривен и санкционисан 371 прекршај, 178 особа у алкохолисаном стању (79 до 0,50 промила, 99 преко 0,50 промила), задрžано је њих 14, док је 81 особа прекорачила брзину кретања, саопштио је јутрос МУП. Осталих прекрšаја било је 112, а ухапшена је и једна особа по потерници.

Министар је истакао и да полиција у сезони новогодишњих и божићних празника неће толерисати кршење закона са циљем да се смањи број страдалих.

"Важно нам је да пошаљемо поруку да током децембра месеца, као и током новогодишњих и божићних празника, саобраћајна полиција неће дозволити кршење закона и учинићемо све да појачаним контролама сачувамо "што више живота", рекао је Стефановић.

"У последњих десет година број страдалих на путевима у Београду се више него двоструко смањио, али то није довољно. Ми желимо да постигнемо боље резултате. Покушаћемо да у наредним месецима забележимо рекорно мали број страдалих", рекао је Стефановић новинарима након обиласка једног од пунктова.

Он је замолио све возаче и остале учеснике да поведу рачуна у саобраћају и да буду одговорни и озбиљни.

"Као што можемо да кажемо да ниједно дете није страдало у зони школа ове године, тако желимо да имамо и мање људи који су страдали, а то се постиже тако што ћемо бити више одговорни, што возачи неће употребљавати алкохол када седају за волан, што ће поштовати ограничење брзине", подсетио је Стефановић.

Стефановић је истакао да ће полиција поред репресивних наставити и са превентивним мерама и едукацијама за све учеснике у саобраћају, од најмлађих до најстаријих.

"Покушаћемо да указивањем на најчешће прекршаје и опасности изменимо статистику која јесте боља, али није довољно добра", навео је министар полиције.

Он је додао да ће припадници саобраћајне полиције током целог месеца спроводити овакве акције на различитим локацијама у Београду, али и у
читавој Србији.

"Хоћемо да замолимо све људе који управљају моторним возилима, али и остале учеснике у сабраћају, да поведу рачуна и током децембра, али и у наредним месецима како би забележили рекордно мали број страдалих на путевима", апеловао је министар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво