Нови центри за прихват миграната у пиротском округу

Од 14 центара за прихват миграната, који ће бити отворени у наредних неколико месеци, три ће се налазити на територији пиротског округа. У Димитровграду је тренутно смештено педесетак миграната, а завршава се сређивање центара код Пирота и Беле Паланке.

За неколико дана биће отворен један од три центра за прихват миграната у пиротском округу. Насеље "Четврти километар", некада је било радничко насеље, а затим је готово две деценије служило за смештај избеглих и расељених лица.

Градоначелник Пирота Владан Васић је рекао да у овом случају град није консултован око опремања центра.

"Имамо разумевање да Србија треба да буде хумана земља. Мислим да је то, ипак, у надлежности Министарства за рад, борачака и социјална питања, а, са друге стране, ми ћемо укључити наш Црвени крст да помаже колико је год потребно, јер ће се преко Црвеног крста дистрибуирати храна, вршити основно обезбеђење материјалних средстава", рекао је Васић.

За реновирање три објекта утрошено је 150.000 евра из донаторских средстава и још 150.000 евра планирано је за изградњу још два објекта.

Капацитет овог центра износиће 200 до 250 места.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи