Прилика за младе брачне парове у Лозници да добију дом

Бесповратна средства за кућу и окућницу од 50 ари у селима близу Лознице – то је прилка која се пружила младима из тог града. По расписивању конкурса, млади брачни парови моћи ће да се пријаве за овакво решење стамбеног проблема.

С обзиром на то да се у Лозници већ неколико дана говори на ову тему, из Градске управе кажу да је било заинтересованих, али да ће сви они званично моћи да се јаве тек након што конкурс буде расписан.

Приоритет приликом доделе средстава имаће млади породични људи који су лекари, инжењери у области пољопривреде, просветни радници, али да ће свакако на конкурсу моћи да учествују и особе других занимања, али и људи са села који немају своју кућу.

Незванично, цена изнајмљивања стана у Лозници за, на пример, трочлану породицу кошта од 80 до 100 евра. Са друге стране, на селу је могуће купити приземну кућу са окућницом до пет ари за 7.000 евра.

Прича се чак и да се дешава, да се сеоске куће дају и на поклон, јер власници желе да их сачувају од пропадања, али не желе да улажу у њих, или немају времена да их одржавају.

За данас је заказана седница градског већа на којој би требао да буде усвојен Правилник, на основу којег ће се знати услови конкурса. О детаљима Правилника разговарали смо са Љубинком Ђокићем помоћником градоначелника Лознице.

"Могу да конкуришу млади парови који су пре најмање годину дана склопили брак на законит начин, који немају некретнине у власништву, и који јесу на териротији нашег града, и имају бар три године пребивалишта", рекао је Ђокић.

Из буџета града за ову сврху опредељено је пет милиона динара. Конкурс би требало да буде расписан до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво