Шербеџија замало напустио студио телевизије Н1

Глумац Раде Шербеџија, чију забрану наступа у Загребу ових дана траже хрватски ветерани, умало је напустио студио регионалне ТВ Н1 у Београду. Из загребачког студија те телевизије је констатовано да се то можда не би догодило када би имали прилику да чују његов одговор на питање ко је у протеклом рату био агресор, а ко жртва.

"Хоћете ли ви мене оставити на миру, човече, не желим о том стварима да говорим! Да се сад дигнем из студија? Рекао сам већ – то није истина што су цитирали жуту штампу, ја такве ствари нисам рекао! Ја зато имам нелагодности у земљи у којој живим и граду у којем радим, не желим да будем тако обележен и лажно нападан. Имате ли неко друго питање?", оштро је одвратио Шербеџија.

Претходно је Шербеџија упитан да појасни своју изјаву да "треба бити свестан, да све то што се радило у име српства, хрватства, муслиманства и осталих 'изама' и национализама, све су чинили појединци, један мали део људи".

Зашто нашим односима и данас у највећој мери доминирају теме из те толико ружне прошлости, гласило је питање.

"Ја сам толико рањен разним стварима, не само тим последњим него због многих ствари које сам говорио овим народима – а то је увек било против рата. Без обзира на политичке и националне разлике људи. Зато не желим о томе више да причам", рекао је Шербеџија.

Осим хрватских ветерана, који су тражили забрану наступа Шербеџије у Загребу, прослављеног глумца је прозвао и министар бранитеља Тома Медвед, који је стао у одбрану ветерана, рекавши:

"Министарство хрватских бранитеља има обавезу чувања вредности и тековина правног, легитимног, одбрамбеног и ослободилачког Домовинског рата на понос хрватских бранитеља, ратних страдалника и свих грађана Републике Хрватске".

Шербеџија је од Медведа тражио извињење, које, међутим, до данас није добио.

Прослављени глумац, који живи у Хрватској, по оцу је Србин. Његов отац живи у Београду и има 104 године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво