Пауновић: Реализовано 80 одсто Акционог плана за националне мањине

Скоро 80 одсто активности из Акционог плана за остваривање права националних мањина у Србији је у потпуности реализовано, изјавила је директорка Канцеларије за људска и мањинска прва Сузана Пауновић оцењујући да је то велики успех.

Пауновићева је подсетила да се активности односе на првих шест месеци ове године, наведено је у сопштењу Канцеларије за људска и мањинска прва.

Истичући да је 67 различитих институција доставило Канцеларији извештај о томе шта су урадили на спровођењу Акционог плана, Пауновићева је указала да извештаји показују да је готово 80 одсто тих активности реализовано и да све иде предвиђеном динамиком, те да Акциони план није мртво слово на папиру.

Државни секретар у Министарству правде Чедомир Бацковић рекао је да су и савети националних мањина и међународна јавности задовољни Акционим планом и његовим спровођењем и подсетио на значај тог плана за поглавље 23 у преговорима Србије са ЕУ.

"Резултати које смо постигли су похвални и потрудићемо се да се тако и настави", рекао је Бацковић, а наведено је у саопштењу.

Амбасадор ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио истакао је значај и добре резултате Акционог плана, нагласивши важност заштите права националних мањина у једној модерној држави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво