Унипром и Липа: Објекти су наши, не ИЗУС и Зукорлића

Акционарско друштво "Липа" тврди да је народни посланик Муамер Зукорлић узурпирао њихов објекат "Новопазарска бања", а Акционарско друштво "Унипром" из Новог Пазара тврди да је власник објекта у том граду чију надоградњу финансира Исламска заједница у Србији.

"Унипром" је приватизован на јавној аукцији 2006. године и да је у склопу тадашње имовине предузећа обухваћен и тај објекат, робна кућа "Грмија", наведено је у саопштењу.

Те године су, тврде, објекат насилно узурпирали представници Исламске заједнице у Србији, а правоснажним решењем Вишег суда у Новом Пазару из 2011. године имовина је враћена "Унипрому".

Тврде и да решење о извршењу пресуде још није реализовано и додају да је одмах после насилне узурпације објекта почела његова надградња од Исламске заједнице у Србији.

"Желећи да избегнемо политизацију овог проблема сматрамо да је неопходно упознати јавност да је цела прича око дивље градње на овом објекту само један део проблема који се у јавности протеже и коментарише док се суштински проблем који је везан за власништво над овом имовином занемарује", стоји у саопштењу.

Саопштењем се огласило и Акционарско друштво "Липа", у којем се наводи да је Зукорлић узурпирао њихов објекат "Новопазарска бања", који је у њиховом власништву.

"Липа" је, како се наводи, приватизована 2009. године, а "људи Муамера Зукорлића одмах након извршене приватизације су насилно запосели тај објекат и онемогућили било какав приступ, што је проузроковало да 12 људи који су ту радили остану без радних места и да се предузећу начини огромна материјална штета".

Тврде и да су у више наврата покушавали да са Зукорлићем постигну договор око спорног објекта, али су сви покушаји остали безуспешни, као и да до исељења није дошло, иако постоји правоснажно решење Основног суда из 2015. године.

"Не желимо да наше проблеме везујемо за политику али је просто невероватно да већ годинама држава није у стању да нам обезбеди равноправан статус и омогући да користимо објекте које смо од ње купили, односно да нас Држава уведе у посед.

Посебно смо забринути због све чешћег коришћења термина 'Зукорлићева имовина' јер ово нити је било његово, нити ће бити и сматрамо да је крајње време да се стане на пут безобразлуку и бахатости којима тај човек уцењује грађане Новог Пазара али и читав државни апарат", наведено је у саопштењу "Липе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи