Београд помаже пензионерима да замене здравствене књижице

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић и градоначелник Београда Синиша Мали обишли су Клуб за старе "Чукарица" у коме студенти ФОН-а помажу најстаријим суграђанима да замене старе здравствене књижице новим електронским документом преко портала е-управе.

Ана Брнабић је захвалила градоначелнику Синиши Малом и граду Београду што су брзо изашли у сусрет заједничкој идеји Дирекције за е-управу Министарства државне управе и локалне самоуправе и градске управе да се направи услуга за пензионере.

Истакла је да је ово начин реформисања државне управе у сервис грађана, и додала да је то мала ствар која пуно значи.

Услуга је прво заживела у Београду, од јуче у Новом Саду, а следећа ће бити Сремска Митровица, рекла је Брнабићева и додала да ће се сада видети где се све то још може урадити у Србији.

"Ово је један начин да покажемо како држава може да иде корак даље", истакла је министарка.

Мали је рекао новинарима после обиласка Клуба за старе да су му два коментара најстаријих суграђана била најзначајнија – а то су да је држава коначно постала сервис грађана и да би пензионери без помоћи ово сами завршили до Ђурђевдана.

"Та два коментара показују да смо на правом путу, сваки дан размишљамо о томе како да нашим суграђанима изађемо у сусрет, како да унапредимо рад градске управе, како да они мање времена троше и да реше неке своје проблеме и како да уштедимо новац", рекао је Мали.

Указао је да град Београд у овом тренутку има 170 услуга које нуди кроз такозвани каталог електронске управе, које Београђани могу да користе онлајн и не морају да долазе на шалтере.

Најпопуларније и највише се траже извод из матичне књиге рођених, укњижење стана и електронске пријаве у вртиће.

Говорећи о конкретној акцији, Мали је рекао да је град најстаријим суграђанима желео да обезбеди да у Клубу за старе заврше замену здравствених књижица која је за њих веома важна.

"Ово што су волонтери ФОН-а овде, као и волонтери из Дирекције за е-управу само говори да никада није боља сарадња била између Владе Србије, министарства и града Београда", истакао је градоначелник.

Мали је захвалио министарки Брнабић која, како је рекао, из дана у дан показује да једино што је интересује, јесу грађани и њихов свакодневни живот и унапређење рада и државне и градске управе.

"Мислим да смо на правом путу и ово је права слика Србије коју желимо да створимо", закључио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи