Обуставља се производња 18 врста производа "Јувитане"

Компанија "Свислајон Таково", у оквиру које послује и фабрика "Јувитана" из Инђије, најавила је да ће трајно искључити из производног програма 18 врста спорних дечјих кашица и сокова, за које је Министарство здравља затражило повлачење из продаје због недозвољене количине пестицида.

Та компанија је затражила и хитан повраћај спорних кашица "јувитана" из свих велепродаја и малопродаја у Србији у централни магацин произвођача.

"Наведени производи су трајно искључени из производног програма дечје хране 'Јувитана'", пише у саопштењу.

У компанији "Свислајон Таково" није било могуће добити одговор да ли ће фабрика у Инђији наставити да ради и шта ће бити са остатком производног асортимана.

Та компанија је обуставила производњу у фабрици у Инђији 12. новембра, након што је Министарство здравља објавило да је у дечјим кашицама пронађен вишак пестицида и саопштила да ће забрана производње трајати док акредитоване лабораторије не испитају здравствену исправност сировина и готових производа на лагеру у фабрици.

Министарство здравља је 8. новембра објавило да се сумња у здравствену исправност одређених врста "Јувитаниних" дечјих кашица и да би могле представљати ризик по здравље деце, јер је у њима пронађен повећан садржај одређених врста пестицида.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво