Ђаци на билбордима – један од начина за промоцију правих вредности

Око 120 најбољих ученика из Новог Сада налази се на фотографијама које су постављене на 20 билборда широм града. На билбордима се налазе фотографије два хора, два ученичка тима и ђака који су постигли значајне успехе на појединачним државним и међународним такмичењима. Овакво промовисање најбољих доноси им не само медијски простор већ и признање и могућност да се привуку они који ће инвестирати у такве људе.

У Новом Саду, на једном од билборда је већ седам дана Кристина Јевтовић. Вуковац у основној, најбољи ђак у музичкој школи и више од 30 награда које је освојила били су довољни да се ту и нађе.

"Мама је јавила свима, а ја сам видела јуче када сам се враћала из школе и супер је, стварно, предиван је осећај да ме сви виде", каже Кристина, ученица Средње музичке школе "Исидор Бајић".

Бољи поглед у граду Новосађани не могу да замисле.

"Да им то буде стимулација за даље, да наставе и да буду упорни у свему", каже једна Новосађанка.

"То је најбоља идеја што може да постоји у нашој земљи и то не само на билбордима него да се само пуши колико треба да буду промовисани", каже један суграђанин.

Да учествују у акцији "Учим + Знам = Вредим" одазвало се 14 школа из Новог Сада. Најуспешнији ученици на републичким и међународним такмичењима из области науке и уметности јесу на билбордима.

"Када њих ставимо на билборде, они ће и добити медијски простор и то се управо и догодило, али и у много већим размерама него што смо ми могли и да претпоставимо", рекла је Гордана Ивковић из Удружења за промоцију друштвене одговорности.

Са међународних олимпијада сваке године ученици Метематичке гимназије освоје од 10 до 12 медаља из физике, астрономије, математике, хемије. Ту су и медаље са локалних такмичења. Ипак, то није увек главна вест.

"У нашој земљи један од већих проблема је што млади људи, мислим на децу основне и средње школе, немају праве примере како би требало да се понашају, како треба да раде. Ми се после чудимо зашто ти млади људи одлазе у иностранство – па ето, између осталог, зато што овде нису довољно примећени", истиче директор Математичке гимназије Срђан Огњановић.

Није све у тиражу и гледаности, поручују упућени. Иако свесни да такве вести неће бити најгледаније, оне носе, кажу, друштвену одговорност. За децу која стасавају нема бољих примера.

"Ако такве људе и приче стављамо у медије, стављамо у жижу јавности, онда ће се наћи и новац за ту пажњу, односно наћи ће се инвеститори који ће помагати да ти млади људи нађу свој пут", објашњава маркетиншки стручњак Борис Миљановић.

Кристина и њени другари већ су на добром путу.

"Некако ми је подстрек да наставим даље да вежбам и да напредујем", каже Кристина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара