Амбасада Либана обележила 73 године независности

Амбасада Либана обележила је пријемом 73. годишњицу независности те земље, а амбасадор Туфик Жабер истакао је да његова земља тај празник обележава у позитивној атмосфери, након избора новог председника државе и новог председника владе пре две недеље.

Жабер је рекао и да су ти догађаји дали поновну наду и најавили почетак нове ере у богатој историји његове домовине, која је, током своје историје, прошла кроз искушења.

"Ипак Либан је остао одлучан суочен са тим невољама и наставио да буде светло слободе упркос нестабилности која га окружује", рекао је Жабер званицама на пријему у хотелу "Хајат" и додао да је амбасада одабрала модну ревију да обележи 73. годишњицу независности.

Како је рекао, модна ревија либанског дизајнера Антоана Кареа је "догађај који очи могу да виде, срце да осети и ум да схвати", догађај који свако може да разуме, чак и ако се не говори истим језиком.

Либан, каже амбасадор, обухвата 17 религијских и културних наслеђа и та културна разноликост донела је земљи и доброг и лошег, радости и патње, али, без обзира на то људи Либана остали су одлучни у свом националном јединству путем дијалога и пригрлили су љубав према животу.

Либан, према његовим речима, поново води својим примером не само тиме што је сигурна лука мултикултуралном суживоту и религијској разноврсности, већ и као узор демократије засноване на консензусу.

"Нада која прожима ову поруку јесте препород Либана налик оној птици Феникс која поново лети ка својим небесима, феничанским бродовима који поново плове свим морима држећи шкољку мурекс и проносе његове синове у свет, односно изумитеље алфабета, лидере и творце културе и моде", рекао је Жабер.

Пријему, на коме је одржана модна ревија, присуствовали су представници дипломатског, политичког, верског, јавног и културног живота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво