Мировњаци Прве бригаде испраћени у Либан

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је у новосадској касарни "Југовићево" присуствовао свечаном испраћају припадника пешадијске чете Прве бригаде Копнене војске у Мировну Операцију УНИФИЛ у Либан, која се изводи под покровитељством Уједињених нација.

"Идете на један сложен, захтеван и одговоран задатак који можете извршити у потпуности и на најбољи могући начин. Са вама су проведене све припреме и успешно сте завршили обуку за Мисију и за све оно што вас у њој чека", рекао је Диковић.

Потврда моје оцене о томе биће за најмање шест месеци, када се сви здрави, овако како вас данас и упућујемо, вратите овде на исто место, својим родитељима, супругама, деци, додао је генерал Диковић обраћајући се припадницима чете пре свега попут родитеља, пријатеља, али и војника.

Диковић је рекао како је ово друга јединица из састава Прве бригаде Копнене војске која одлази на задатак у Либан, и нагласио како су и њени претходници били успешни, саопштило је Министарство одбране.

"Ваши претходници су задатак извршили часно и достојанствено, онако како смо и очекивали, и онако како доликује војнику Србије који на најбољи могући начин представља грађане Србије и своју државу", истакао је генерал Диковић.

Обраћајући се командирима Диковић је рекао како је на њима велика одговорност, извршити задатак и сачувати људе.

"Знам да сте спремни да носите то бреме и успешно командујете и руководите људима. Да брижно пратите њихове поступке и усмеравате рад", рекао је он.

Командиру пешадијске чете капетану Владимиру Божовићу начелик Генералштаба генерал Љубиша Диковић свечано је предао заставу Републике Србије која ће бити уз јединицу током њеног боравка у Либану, наводи се у саопштењу.

Испраћају 130 припадника пешадијске чете и 12 припадника Елемента националне подршке у Мировну операцију, у којој је и девет девојака, осим команданта Прве бригаде бригадног генерала Жељка Петровића присуствовали су и епископ Шумадијски и војни господин Јован, представници Покрајине, града Новог сада и Зрењанина, начелници Управних округа, представници Министарства одбране, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, бројни грађани, родбина и пријатељи припадника пешадијске чете.

Заставник прве класе Горан Ђукић командир одељења за одржавање у логистичком воду рекао је да му чини велику част сам избор у састав чете и што ће бити у прилици да тако представља и своју јединицу, и своју државу Србију, наводи се у саопштењу.

Потпоручник Биљана Савић командир пешадијског вода казала је "да на овај одговоран и частан задатак одлазимо потпуно и свестрано припремљени".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи