Поклони Фондације "Новак Ђоковић" за малишане вртића "Бамби" у Опову

Представници Новак Ђоковић фондације и Радио-телевизије Војводине су, у оквиру хуманитарног пројекта "Рука твоје Војводине", доделили дидактичка и техничка средства, спортске реквизите и играчке малишанима Предшколске установе "Бамби" у Опову.

Фондација и РТВ ће у наредних месец дана, захваљујући заједничкој сарадњи, организовати доделу новогодишњих поклона за више од 600 малишана на територији Војводине, саопштила је Фондација.

Након Опова, поклоне ће добити и ПУ "Полетарац" у Оџацима, потом малишани из хранитељских породица из Сремске Митровице, Шида и Руме, као и деца из Удружења Рома "8. април" из Србобрана.

Дидактичка средства и играчке неопходне за рани развој 234 малишана ПУ "Бамби" у Опову уручила је певачица Невена Божовић, којој су се деца посебно обрадовала на приредби уприличеној овим поводом.

Према речима пројектне менаџерке Новак Ђоковић фондације Горане Џуџе Јаковљевић, ово је први пут да фондација сарађује на пројекту хуманитарног карактера са Радио-телевизијом Војводине.

"Веома само срећни што имамо прилику да ове године улепшамо предстојеће празнике деци и њиховим породицама из Војводине. Ово је четврта година за редом да Фондација организује акцију доделе новогодишњих пакетића, с тим да смо овај пут партнера препознали у РТВ и прикључили се пројекту "Рука твоје Војводине", навела је Џуџа Јаковљевић.

Она верује да ће дидактичка средства, спортски реквизити, и играчке помоћи васпитачима у свакодневном раду са малишанима у предшколсој установи у Опову, али и у другим градовима које ће посетити у наредном периоду.

"Уз поклоне намењене вртићима и малишанима из хранитељских породица, желимо да улепшамо наредне празнике, али и укажемо на важност улагања у рани развој и рано образовање наших најмлађих", истакла је Џуџа Јаковљевић.

Радио-телевизија Војводине ће у току предстојећих празника доделе новогодишних поклона из Опова, Оџака, Сремске Митровице и Србобрана приказати у четири специјалне емисије под називом "Рука твоје Војводине".

Као и сваке године Радио-телевизија Војводине реализује новогодишњи програм који је нешто другачијег карактера самим тим што смо сви у једном веселом празничном духу.

"У средишту наше пажње, у ишчекивању нове 2017. године, биће породица, традиционалне вредности и дух заједништва. У склопу нашег програмског садржаја ове године урадили смо специјални пројекат који симболично носи назив Рука Твоје Војводине. Емисију реализујемо у партнерству са Фондацијом Новак Ђоковић и оно што је битно нагласити јесте да је емисија хуманитарног карактера којом промовишемо хуманост и заједништво", истакао је генерални директор Радио-телевизије Војводине Миодраг Копривица.

Новак Ђоковић фондација је и у претходне три године организовала доделу новогодишњих пакетића деци из хранитељских породица у сарадњи са центрима за хранитељство у Београду, Крагујевцу и Ћуприји. Поклоне је до сада добило око 450 малишана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво