Вулин: Мигранти немају право да блокирају границу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да је група миграната која је јуче кренула из Београда пешице ка Хрватској, стигла до Шимановаца, да се број смањио, јер су се неки због исцрпљености вратили у Београд.

Александар Вулин каже да је највећи број њих из Авганистана и Пакистана и да Европа неће прихватати економске мигранте.

"Имају право, ако су им документи такви, да се крећу по нашој земљи 72 сата, али немају право да блокирају границу, саобраћај и немају право да промене свакодневни живот наших грађана", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Министар је додао да ће се, док су у Србији, сви према њима понашати по највишим светским стандардима, хумано, људски.

Како каже, нико мигрантима не сме да даје лажну наду да ће тиме што дођу на гранични прелаз проблем бити решен, јер сви добро знају да неће, јер нису отворили на Хоргошу, Келебији, Батровцима.

"Европа неће прихватати економске мигранте из Авганистана и Пакуистана", нагласио је министар и додао да би Србија волела да су све границе отворене и да могу да путују где хоће.

Министар Вулин изјавио је да су у смештајним центрима за мигранте предузет све неопходне мере због све већег броја миграната који имају вашке, наводећи да грађани не треба да брину. 

"Замор од сталних услова и померања датума"

Министар Вулин каже да међу многим земљама чланицама ЕУ постоји замор од проширења уније, али да и међу грађанима Србије постоји замор од постављања нових услова и померања датума.

Вулин је на тај начин прокоментарисао изјаву председник Европске комисије Жан Клод Јункера да до 2020. године неће бити проширења ЕУ.

"Ми ћемо своју земљу мењати и чинити је бољом, а надамо се толико бољом да ће сви желети да ми постанемо важан и сигуран део сваког савеза. Ми ћемо своју Србију чинити да она на првом месту буде добра за грађане Србије", рекао је Вулин.

Он је додао да Србија све што ради, ради због себе, да поштује ЕУ, жели да буде пуноправна чланица ЕУ.

"Уколико ЕУ сматра да није време или не препознаје наше напоре ми јој се захваљујемо на томе. Нама је најважније да грађани Србије препознају наше напоре и да препознају да је ово боља земља за живот", рекао је министар.

Он је поновио да постоји замор од проширења ЕУ међу земљама чланицама, али да постоји замор од ЕУ и њених сталних померања услова и међу Србима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво