"Словенско братство 2016" – десанти из "иљушина"

Другог дана вежбе "Словенско братство 2016", коју изводе припадници Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације и Белорусије, одржан је низ увежбавања на аеродрому "Ковин", аутоматизованом тенковском стрелишту "Орешац" и интервидовском полигону "Пасуљанске ливаде".

На аеродрому "Ковин" изведено је, како је саопштено, десантирање једног оклопног транспортера БМД-2 из авиона Ил-76, а припадници руске и белоруске војске скакали су из "иљушина 76" десантним падобраном и падобраном типа крило.

Скокове су извели и припадници 63. падобранског батаљона из хеликоптера Ми-17 падобраном типа крило, а финална активност на аеродрому "Ковин" био је хеликоптерски десант припадника белоруских оружаних снага и наше Специјалне бригаде из два хеликоптера Ми-8 и Ми-17.

Готово у исто време, на аутоматизованом тенковском стрелишту "Орешац" припадници Прве бригаде Kопнене војске и Специјалне бригаде увежбавали су тактичке радње и поступке вода у нападу, а потом су припадници механизованог вода из Прве бригаде извели бојева гађања.

Припадници белоруских оружаних снага гађали су из аутоматске пушке 7,62 мм, а на крају је противтерористичка падобранска чета из Батаљона за противтерористичка дејства гађала из аутоматске пушке "хеклер и кох" 5,56 мм, снајпера 308 и пушкомитраљеза "миними" 5,56 милиметра.

На полигону "Пасуљанске ливаде" механизована одељења из Прве бригаде су изводила бојева гађања, а потом су припадници Прве и Специјалне бригаде извели тактичко бојево гађање у оквиру вежбе "Вод у нападу".

Припадници Петог батаљона војне полиције гађали из митраљеза М-86 са возила полицијских борбених ВПБ М-86. Из хеликоптера Ми-8 и "гама" реализована су бојева гађања циљева на земљи противоклопним ракетама и невођеним ракетама 57 милиметара, а припадници Специјалне бригаде гађали су из ручног ракетног бацача 64 милиметра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво