Шарчевић разговарао са бугарском колегиницом о сарадњи

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је Гимназију у Босилеграду, која обележава 75 година постојања, где је разговарао са потпредседницом бугарске владе и министарком образовања и науке Магленом Куневом о сарадњи у области образовања и науке, као и размени искуства из области реформе образовања.

"Драго ми је што је јубилеј 75 година Гимназије повод да се састанемо и разговарамо о начинима унапређења сарадње", навео је Шарчевић поводом разговора са бугарском колегиницом.

Шарчевић је, представљајући планове и реформу образовног и научног система, рекао да би за Србију од великог значаја могло да буде искуство Бугарске у процесу реформе, као земље чланице Европске уније, саопштило је Министарство просвете.

Маглена Кунева је предложила да се потпише споразум у области образовања и науке, како би сарадња две земље била што конкретнија.

Изразила је спремност да помогне Србији у процесу реформе образовања и нагласила да је то веома захтеван пут.

"Нама је требало десет година да дођемо до консензуса о законима у области образовања и науке, али зато данас можемо рећи да имамо најбоља системска решења", навела је Кунева.

Министар Шарчевић и министарка Кунева у Центру за културу присуствовали су и Свечаној академији поводом јубилеја Гимназије.

"Задовољство ми је што сам данас овде са колегиницом из Бугарске. Видео сам добру школу, сјајне ученике. Трудићемо се да побољшамо квалитет образовања" , рекао је министар, обраћајући се присутнима на свечаној академији.

Директор школе Антон Тончев представио је резултате рада, као и историјат школе.

Гимназија у Босилеграду је општег типа, а похађа је 204 ученика.

Од школске 2014/2015. године у Гимназији настава се изводи и на бугарском језику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво