Титула "жена змај" за пет предузетница

Удружење пословних жена Србије доделило је пет награда "Цвет успеха за жену змаја" најуспешнијим предузетницама.

Награду за "најевропскију фирму" су добиле Светлана Миљковић, директорка предузећа "Sweet Home" из Бруса, и Јелена Читаковић, директорка "Арпела" из Београда.

За најбољи модел запошљавања награду је добила Славица Ћирић, оснивачица и директорка Занатске задруге "Дамско срце" из Пирота.

Награде у поткатегорији "самозапошљавање" добиле су Драгана Вујовић Ђермановић, власница предузећа "Pepper communications" из Новог Сада, и Жаклина Недељковић, власница Амбуланте за здравствену негу "Мобилна сестра" из Београда.

Председница Удружења пословних жена Србије Сања Поповић Пантић, рекла је на јубиларној додели награда да је манифестација у претходних десет година промовисала више од 400 предузетница из Србије.

Нагласила је да су институције препознале значај женског предузетништва и да је на том пољу остварен значајан помак, али да је потребно радити на развоју дијалога пословних жена и институција и на едукацији и повезивању.

Сања Поповић Пантић је додала да у Србији опстаје родни стереотип, поготово када су у питању велике позајмице и кредити, јер се женско предузетништво везује за слабији финансијски потенцијал.

Поповић Пантићева је рекла да је удео жена у предузетништву Србије 31 одсто, што је у односу на 2012. пораст од четири процента. Указала је на то да је потребно радити и на одржавању постојећих предузећа, јер се многа гасе.

Додала је да у десет градова Србије постоје локална удружења кроз која жене могу да науче како да покрену сопствени бизнис.

Потпредседница Удружења пословних жена Србије Оливера Поповић је рекла да последњих година има помака у женском предузетништву младих и додала да нове технологије могу омогућити останак младих у Србији, где ће започети бизнис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво