Школски дан на Сајму књига

На Сајму књига је школски дан, намењен организованим посетама ученика, наставника, школских библиотекара, студената и професора. То је и прилика за дружење са домаћим ауторима.

Претходна три дана Сајма књига ђаци су организовано долазили са професорима, библиотекарима и родитељима. Један од разлога је да се присуствује књижевним програмима њима намењеним, други да се одаберу жељени наслови.  

"Од дечјих књига највише се тражи нова књига Уроша Петровића 'Марта Смарт' и 'Вашар загонетки', мислим да је једна од најпродаванијих књига у протеклих годину дана 'Урнебесна физика', ту не можемо заобићи ни светски хит "Том Гејтс – Мој савршени свет", каже Зоран Пеневски из "Лагуне".

Према његовим речима, не треба заобићи ни феноменалну књигу "Тринаести зец – свевидеће око" Тање дел Рио. 

"Најмлађи узраст највише узима књиге за компјутере и програмирање за децу, то је оно што је њима највише интересантно", наводи Невена Кувељић из "Креативног центра".

Према њеним речима, професори и васпитачи највише узимају "Корак број 5". 

"Најпродаваније књиге су из вишенаграђиваног издања односно едиција, деца читају српску историју", каже Тамара Селаковић из "Пчелице". 

"Искрен да будем, књига никад није скупа, има разноврсне понуде, али се може наћи за свачији џеп", каже један од посетилаца.  

Према нашим првим утисцима, много је више преведене литературе за децу, и све је више приручника како за децу и младе, тако и за васпитаче и родитеље.

Од малобројних нових наслова домаћих писаца издвајамо романе: "Лудвиг ван Моцарт" Весне Алексић, "Овчарско-кабларска бајка" Раше Попова и "Олимпијски сан" Силвије Оташевић, трећу књигу серијала Љубивоја Ршумовића "Изволте у бајку са Снежаном", збирку прича Горана Новакова "Шерпу сврби тесто" и збирку поезије Душана Поп Ђурђева "Мрњавчевићи".

Са домаћим ауторима ђаци ће се дружити током целог школског дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво