Почео 10. циклус акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе"

Едукативном представом о правилном понашању у саобраћају у основној школи "Франце Прешерн" у Раковици почео је десети јубиларни циклус акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Наводећи да је до сада кроз ту акцију прошло око 120.000 првака на територији Београда, градски менаџер Горан Весић је рекао да ће ове године акцијом бити обухваћено 16.000 првака у 168 школа.

"За нас је веома важно да се одржавају овакве едукативне представе о правилном понашању у саобраћају и ово показује да Град Београд и "Паркинг сервис" као друштвено одговорно предузеће део своје зараде улажу у обучавање ђака првака", рекао је Весић.

Говорећи о заштити деце, он је истакао да се Град Београд бави и решавањем црних тачака испред школа.

"Решили смо их заиста велики број, а план нам је да до краја мандата решимо све црне тачке", нагласио је Весић.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је рекао да је лепо што акција "Ђаци вас моле, успорите поред школе" траје тако дуго и што су је сви прихватили.

Када је реч о вршњачком насиљу, он је истакао да је важно да све школе буду опремљене камерама и повезане са једницама полиције.

Директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић је рекао да је у претходних девет година у оквиру акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе" одржано више од 1.200 едукативних представа, на којима је око 120.000 ученика београдских основних школа научило правила понашања у саобраћају.

"Ову традиционалну акцију ћемо сваке године унапређивати и наставити да едукујемо најмлађе, а школама помажемо донацијом наставних средстава", рекао је Чупковић.

Он је нагласио да ће ове сезоне сваки првак добити и књигу "Безбедно до школе" која садржи основна правила понашања у саобраћају и апеловао на све возаче да успоре када су у близини школа "јер је безбедност деце најважнија".

Директорка основне школе "Франце Прешерн" Биљана Благојевић је рекла да је безбедност деце приоритет, не само у васпитно-образовном процесу, већ целог друштва.

"Наша школа је отворена за нове идеје, негује здраве односе и има низ акција које се баве спречавањем вршњачког насиља", нагласила је Биљана Благојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво