Почео 10. циклус акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе"

Едукативном представом о правилном понашању у саобраћају у основној школи "Франце Прешерн" у Раковици почео је десети јубиларни циклус акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Наводећи да је до сада кроз ту акцију прошло око 120.000 првака на територији Београда, градски менаџер Горан Весић је рекао да ће ове године акцијом бити обухваћено 16.000 првака у 168 школа.

"За нас је веома важно да се одржавају овакве едукативне представе о правилном понашању у саобраћају и ово показује да Град Београд и "Паркинг сервис" као друштвено одговорно предузеће део своје зараде улажу у обучавање ђака првака", рекао је Весић.

Говорећи о заштити деце, он је истакао да се Град Београд бави и решавањем црних тачака испред школа.

"Решили смо их заиста велики број, а план нам је да до краја мандата решимо све црне тачке", нагласио је Весић.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је рекао да је лепо што акција "Ђаци вас моле, успорите поред школе" траје тако дуго и што су је сви прихватили.

Када је реч о вршњачком насиљу, он је истакао да је важно да све школе буду опремљене камерама и повезане са једницама полиције.

Директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић је рекао да је у претходних девет година у оквиру акције "Ђаци вас моле, успорите поред школе" одржано више од 1.200 едукативних представа, на којима је око 120.000 ученика београдских основних школа научило правила понашања у саобраћају.

"Ову традиционалну акцију ћемо сваке године унапређивати и наставити да едукујемо најмлађе, а школама помажемо донацијом наставних средстава", рекао је Чупковић.

Он је нагласио да ће ове сезоне сваки првак добити и књигу "Безбедно до школе" која садржи основна правила понашања у саобраћају и апеловао на све возаче да успоре када су у близини школа "јер је безбедност деце најважнија".

Директорка основне школе "Франце Прешерн" Биљана Благојевић је рекла да је безбедност деце приоритет, не само у васпитно-образовном процесу, већ целог друштва.

"Наша школа је отворена за нове идеје, негује здраве односе и има низ акција које се баве спречавањем вршњачког насиља", нагласила је Биљана Благојевић.

број коментара 0 пошаљи коментар