Лончар: Држава неће толерисати корупцију

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да је план државе одсуство било какве толеранције према корупцији, па тако и у здравству.

Златибор Лончар је, гостујући на РТС-у, рекао да ништа не сме да буде тајно – ни шта се купило од материјала, ни колико, ни од кога.

"Средићемо систем од темеља. Нема бесплатног здравства, али морају реалне цене услуга да се направе, да грађани знају колико шта кошта", рекао је Лончар у емисији Упитник.

Министар здравља је навео и да директори треба да решавају проблеме и организују посао на најбољи начин, а не да седе у фотељама.

"Нећете ваљда бити директор само да би да бисте се тако звали", рекао је министар.

Лончар је додао да су током контроле Министарства у здравственим установама у Србији уочене бројне процедуралне грешке, од пријема у здравствену установу до издавања отпусне листе.

"Најгоре је када проблеми у здравству пређу на поље политике. Сви морају да одлуче да ли хоће да спрече дешавања попут оних у Лозници или да их пребаце на поље политике", рекао је Лончар и додао да струка мора да се избори да се не би дешавале ствари попут смрти дечака из Лознице.

Додао је да на бироу рада нема уролога или других специјалиста, јер годинама нису даване специјализације, али и због одласка људи у пензију или на друга радна места.

"Хоћемо да запошљавамо, да до краја године запослимо још 200 лекара. Има много ствари које морају да се мењају – на пример Републички фонд за здравствено осигурање, који не сме да буде бирократска кочница", рекао је Лончар за РТС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи