Словачки полицајци помажу Србији на граници са Македонијом

Словачка је у Србију испратила прву групу од 15 полицајаца који ће помагати српским колегама на граници са Македонијом у сузбијању нелегалне миграције балканском трасом ка Европској унији.

Словачки министар унутрашњих послова Роберт Калињак истакао је да на тај начин, као земља која председава ЕУ, показују доследну заштиту спољашњих граница.

"Ова форма је илустрација флексибилне и ефикасне солидарности којом Словачка жели допринесе заштити Европе", рекао је Калињак на испраћају словачких полицајаца у Србију.

Словачка је своје полицајце као помоћ Србији послала на основу билатералног споразума, а након ове прве предвиђају се још две ротације тако да ће у Србији деловати укупно 45 словачких полицајаца, јављају словачки медији.

Према речима Калињака, Словачка је послала до сада у мисије заштите спољашње границе ЕУ више од 300 полицајаца и то у Македонију, Мађарску, Словенију, а тренутно помажу у патролама у Бугарској.

Помоћ Србији и њеној борби са кријумчарима миграната, групу од 15 полицајаца, обећала је и Чешка.

"Још у току октобра послаћемо такође 15 полицајаца у мисију у Србију", рекао је средином октобра чешкој телевизији ЧТ шеф чешке полиције Томаш Тухи када је испраћао чешке полицајце у Бугарску да помогну у патролама на граници са Србијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи