Апостолова и Ракић различито о датуму отварања моста на Ибру

Шефица Канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова изјавила је да је свечано отварање главног ибарског моста у Косовској Митровици планирано до краја године и да се нада да ће пројекат његове ревитализације бити успешно завршен. Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да главни ибарски мост неће бити отворен до краја ове године.

"Тема данашње посете Апостолове није била ревитализација и отварање моста, и у свом обраћању јавности поменут је датум свечаног отварања моста за који одговорно тврдим да неће бити до краја ове године", навео је у саопштењу Ракић.

Предуслов за тако нешто је изградња пешачке зоне у делу улице Краља Петра, као и административно разграничење између општина Северна и Јужна Митровица, стоји у саопштењу градоначелника Северне Митровице.

Шефица Канцеларије ЕУ на Косову Наталија Апостолова рекла је претходно да је мост на реци Ибар симболичан пројекат и да се нада да ће бити успешно завршен.

"То ће бити симбол нормализације односа и донеће пуно конкретних користи за обе заједнице које живе са обе стране тог моста", рекла је Апостолова у Косовској Митровици.

Очекујем да ћемо са градоначелником имати свечано отварање врло брзо, планирано је негде до краја године, рекла је Апостолава и позвала да што пре буде завршена и пешачка зона у северном делу Митровице у близини главног ибарског моста.

Апостолова је у пратњи градоначелника Северне Митровице Горана Ракића обишла пројекте које у овом граду финансира ЕУ и ово је била њена прва посета северу Косова и северном делу Митровице од када је, пре око месец дана, преузела дужност шефа Канцеларије ЕУ на Косову.

"Ви већ знате да је сама ЕУ издвојила негде око 38,5 милиона евра само за развој овог дела Косова и то пре свега у виду социоекономских пројеката, али исто тако и за подршку пројектима из области образовања, здравства, даље интеграције и јачања локалних институција", рекла је Апостолова.

Апостолова и Ракић обишли су данас три пројекта у Косовској Митровици која се реализују средствима које је обезбедила ЕУ, и то пројекат обнове Дома здравља, пројекат "Зелена Митровица" и пројекат изградње нове аутобуске станице у овом граду.

"Морам да будем јасна. Неки од пројеката на северу Косова које имплементирамо не иду жељеном брзином, постоје врло битни европски критеријуми за имплементацију који морају бити спроведени и испоштовани када имплементирамо овакве пројекте", рекла је Апостолова.

Градоначелник Ракић је истакао да су обишли пројекте у Митровици које директно финансира ЕУ.

"Један од тих пројеката је реновирање Дома здравља, пројекат изградње нове аутобуске станице која ће бити репрезентативна, а приводи се крају и пројекат изградње новог градског парка и реновирање 14 игралишта у граду", рекао је Ракић.

Желим да изразим захвалност ЕУ, јер ће сви ови пројекти унапредити и побољшати квалитет живота наших суграђана, рекао је Ракић подсетивши да су започети радови на изградњи спортске хале у северном делу Митровице чиме ће се, како је рекао, град одужити спортистима који су најбољи амбасадори града.

Ракић је напоменуо и да су започети радови на изградњи нове ватрогасне станице, а да се почетком следеће године очекује почетак градње новог дома културе, нове зграде општине и нове зграде универзитета.

Апостолова је данас имала и сусрет са градоначелницима четири општине са севера Косова, представницима цивилног друштва и представницима медија са севера Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи