Вулин отворио штанд Министарства рада на Сајму књига

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је штанд тог министарства на 61. Међународном београдском сајму књига и поручио да је мисија министарства да буде на страни људи, да се бави сваком људском бригом, муком, врлином и маном.

"Говорићемо о мисији која је пред нама, а наша мисија је да будемо на страни људи, да будемо уз онога ко пати, да туђу патњу доживимо као своју, али и да не дозволимо да иједно дете пати и помисли да је сасвим само'', рекао је Александар Вулин.

Додао је да, као и сваке године, министарство за људе дође на Сајам књига зато што су ту људи.

Наводећи да људи на сајам долазе да би нешто прочитали и видели друге људе, Вулин је навео да је министарство ту да покаже шта је урађено у протеклој години, али и шта ће радити у години која је пред нама.

Ипак, више од свега, министарство је ту да покаже да ће се бавити сваком људском бригом, муком, врлином и маном.

"Министарство за људе се бави првим и последњим удахом, животом који протиче у овој нашој лепој, драгој, земљи, сваком људском радошћу и тугом", рекао је Вулин.

Истакао је и да ће министарство које води на Сајму показати шта мисли када су у питању нови закони, проблеми у друштву, али и да ће дати прилику свакоме да каже шта мисли и осећа.

"Али више и важније од свега је то што ћемо показати да смо министарство за људе, оно које брине, које је ту да помогне, али и да пати када не може да помогне'', рекао је Вулин.

Према његовим речима, на сајму ће се, пре свега, говорити о насиљу и злу.

"Говорићемо о злу да би смо му се супроставили, о насиљу да би га победили. Говорићемо о злу како га ова деца никада не би упознала. Говорићемо о ономе о чему се не говори, а морамо јер ћутање се мора прекинути. Морамо да признамо да постоје и они који су у стању да својој породици нанесу зло", рекао је Вулин.

Према његовим речима, мора се говорити о томе да и међу нама постоје они који на први поглед изгледају обично и свакодневно, а заправо су лоши људи који умеју да искористе нечију слабост, муку и невољу.

"Говорићемо о злу да би смо му се супроставили, али и оном добром у људима, примерима храбрости, лепоте, породица које су прихватиле туђу и непознату децу само зато што су осетили њихову патњу и бол, старијима", рекао је министар.

Отац убијене девојчице Тијане, Игор Јурић, рекао је да је циљ да се наредних дана укаже деци какве опасности вребају, али пре свега да се науче како да се клоне и заштите од тих опасности.

"Желимо да нам деца буду безбеднија", поручио је Јурић, наводећи да живимо у временима у којима је и старијима тешко да схвате зашто су нам данас деца небезбедна на улици.

Према његовим речима, и старијима је тешко да схвате зашто велики број деце пати у својим школским клупама, зашто је интернет, иначе добра алатка, постао простор где свако недужно дете може да буде врло лако жртва.

"Ово је велика борба у којој не смемо да поклекнемо. Морамо да будемо спремни за њу, да се едукујемо и покажемо лошим људима да нећемо да дамо нашу децу и да ћемо се борити за сваког од њих", поручио је Јурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се