Вучић најавио повећање плата припадницима МУП-а

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће од 1. јануара идуће године плате припадницима Министарства унутрашњих послова Србије бити повећане.

"Они својим радом заслужују то повећање због сложености посла који обављају. Имаће пуну подршку Владе Србије за набавку још савременије опреме", рекао је Вучић новинарима у Градској кући у Нишу.

Није могао да прецизира колико ће бити повећане плате припадницима МУП-а, зато што, како је навео премијер, предстоје преговори са Међународним монетарним фондом.

Нагласио је да је Србија захваљујући ангажовању припадника МУП-а једна од најсигурнијих земаља не само у региону Балкана, него у целој Европи.

Полицијска управа у Нишу представила је премијеру Александру Вучићу и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу део опреме којом располаже.

Приказана су оклопна возила, најмодернији аутомобили, мотоцикли и квадови, а посебно занимљива била је постројена коњичка јединица МУП-а.

Премијера су дочекали министар одбране Зоран Ђорђевић, директор полиције Владимир Ребић, команданти Жандармерије и САЈ-а Зоран Драговић и Спасоје Вулевић, начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Ђорђевић као и градончленик Ниша Дарко Булатовић.

Биле су постројене и јединице Жандармерије и САЈ-а, ватрогасно-спасилачке јединице са ватрогасним возилима и чамцима.

Премијер је на путу ка Градској кући разговарао и руковао се са окупљеним грађанима.
Након презентације уследио је састанак са руководиоцима организационих јединица ПУ Ниш и представницима локалне самоуправе града.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи