Брнабић: Електронски сервиси крећу од породилишта

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић изјавила је да ће почети са радом пројекат Владе Србије "Бебо, добро дошла на свет", односно е-беба, електронски сервис за пријављивање новорођене деце. Премијер Александар Вучић рекао је да је срећан због спровођења у дело програма е-беба.

Она је нагласила да електронски сервиси за грађане и привреду крећу од породилишта, да родитељи након рођења детета не морају да трче по шалтерима, већ када добију бебу, могу да је за 15 минута на једном месту бесплатно пријаве.

"После тога биће им послата порука да је пријављивање прошло успешно и на адресу пребивалишта ће им стићи потребна документа као и картица здравственог осигурања и извод из матичне књиге рођених", рекла је Брнабићева новинарима у Влади Србије.

Она је додала да је тај сервис "стоп бирократији", те да држава постаје сервис грађана.

Како каже, за пријаву детета сада ће бити потребно само да се родитељи договоре око имена, а да остало раде запослени у породилиштима.

"То ће уштедети родитељима седам сати у просеку и олакшати процедуру пријављивања детета", рекла је Брнабићева.

Премијер Србије Александар Вучић истакао је да је срећан због спровођења у дело прогама е- беба.

"Уштедећемо 400.000 радних сати административних радника и олакшаћемо све процедуре", каже Вучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво