Новине у програмској шеми РТС-а

Радио-телевизија Србије промовисала је нову, јесењу програмску шему. Биће новина на свим телевизијским и радио програмима, у чему ће посебну подршку пружити и Музичка продукција. Као и до сада, гледаоци РТС-а биће у току са најзначајнијим вестима из света политике, економије, културе, спорта и музике.

Културно-уметнички програм акценат ставља на нове серије и препознатљиве емисије. Забавни програм издваја три нове емисије из света здравља, филма и моде, као и популарне квизове. Као и до сада, РТС ће бити најактуелнији у праћењу спортских дешавања.

Први човек Радио-телевизије Србије каже да је од свих медијских сервиса у региону РТС најгледанија телевизија, што ће остати и наредних година.

"Штедња није једини разлог зашто смо успели. Један од важних разлога зашто смо успели – зато што после много година имамо стабилно финансирање РТС-а. Обавеза Владе Србије, по Закону о јавним сервисима, јесте да омогући довољно и стабилно финансирање. Влада Србије је коначно испунила, после дуго година, једну од тих обавеза – стабилно финансирање, а ја верујем да ће у наредној години испунити и овај други део – довољно финансирање, како би РТС био још боља телевизија, имао још богатији програм, имао још бољу слику и био видљив у целом свету", рекао је генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.

Ове јесени биће 68 сати новог серијског програма. Забавни програм, као најскупљи у РТС-у, најављује и даље квалитетан спортски и музички програм, као и квизове.

"Имамо нове емисије у забавној редакцији – о здрављу 'РТС ординација', о моди за све жене Србије 'Лице и потпетице'. Нова емисија у филмској редакцији 'Велика илузија' ће привући филмофиле", каже Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма.

Други програм РТС-а биће појачан новим и архивским серијама и филмовима домаће и стране производње. У јесен улази с новим концептом, у циљу бољег квалитета и веће гледаности.

И Радио Београд уноси новине у свој програм, пре свега у Јутарњи и ноћни.

"Нови формат, нова музика на Двестадвојци. Приближавање друштвеним мрежама, спој радија и друштвених мрежа. Видећемо шта та алхемија ново доноси", рекао је директор Радио Београда Миливоје Михајловић.

Са 10 сати дневног програма, Информативни програм остаје најактуелнији и најгледанији. Ово је само део јесење телевизијске шеме, која ће се развијати ка новогодишњем и божићном програму и плановима за наредну годину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво