Парада Војске Србије 22. октобра у Новом Саду

Војска Србије приказаће најновије наоружање и опрему и демонстрираће део својих способности на јавној манифестацији 22. октобра у Новом Саду, поводом Дана ослобођења града у Другом светском рату, саопштила је Покрајинска влада.

На састанку покрајинског премијера Игора Мировића са министром одбране Зораном Ђорђевићем и начелником Генералштаба ВС Љубишом Диковићем договорено је да манифестација буде одржана у петак, 22. октобра, у организацији Министарства одбране, Владе Војводине и Града Новог Сада.

Дан раније, 21. октобра, уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички" одржаће концерт у Великој сали Српског народног позоришта у Новом Саду.

Додаје се да је састанку присуствовао и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Претходнице Народноослободилачке војске Југославије и Црвене армије ушле су у Нови Сад 22. октобра 1944. године, али се као Дан ослобођења обележава 23. октобар, када је главнина југословенских и совјетских снага ушла у град.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво