Мартина занимљива географија – игра за целу породицу

У Дечјој недељи, која је данас почела, друштвена игра која окупља породицу, "Мартина загонетна кутија", победила је на конкурсу Пријатеља деце Србије и добила признање и могућност коришћења знака Добра играчка. Писац Урош Петровић оживео је стару, омиљену и скоро заборављену игру - занимљиву географију. Смислио је правила која подстичу децу да ефикасно размишљају и долазе до креативних решења.

Јунаци Петровићевих књига мозгалица и главоломки, Марта Смарт и њени другари добијају нови живот. Једна од њихових авантура је игра на табли.

Осим познатих поља из старе занимљиве географије: држава, град, биљка, животиња, ту су и нова: лик из књиге, филма или стрипа, музичка група, храна.

У игри се може размишљати и унапред и уназад.

"У ствари, некако терам нацију на размишљање, посебно најлепши њен део а то су деца и то радим, чини ми се, од почетка у својим књигама, предавањима, књижевним сусретима, чак и фотографијама, поготово са овом игром. Не само да окупља и тера пријатеље и породицу да проведу заједно време него мислим да ће за ову игру време бити садржајно и квалитетно као некад", рекао је Урош Петровић, аутор игре "Мартина загонетна кутија".

Мартину занинимљиву географију која може да се игра и на стари начин, уз попуњавање колона, Урош Петровић дуго је усавршавао и проверавао је са децом и одраслима.

"Прилагодио сам је даровитој деци, значи, мало сам је отежао. Оно што ме радује - коме год сам је показао и са ким год сам одиграо партију рекао је чаробну реч на крају - Хајмо још једном", рекао је аутор.

Хајде да се играмо... Измишљено биће, треће слово спреда нека буде Р - СИРЕНА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи