Форензичар из САД: Гардисте у Топчидеру убила трећа особа

Припаднике Гардијске бригаде Војске СЦГ Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића је у касарни у Топчидеру 2004. године убила трећа особа, показало је супервештачење обављено у САД, чиме је оспорен званични извештај да су страдали у међусобном сукобу, јавио је портал "Инсајдер".

Како се наводи, тим извештајем из САД је потврђена и претпоставка независне државне комисије, која је тврдила да је њих убила трећа особа, односно да није тачно да је један војник убио другог и онда извршио самоубиство.

"Да ли их је било једна (особа), две, три или шестнаест, не знам јер нисам био тамо. Не могу да се упуштам у детаље јер то крши принципе форензичке патологије на првом месту, пошто је овај случај незавршен", рекао је за Инсајдер шеф Одељења за форензичку патологију и медицинска истраживања округа Мичиген Љубиша Драговић, који већ 30 година живи и ради у Америци.

На основу доказа који су из Вишег окружног суда послати у САД, он је оценио да "нема ни говора" о убиству и самоубиству већ је у питању убиство које је извршила трећа особа.

Тај извештај је достављен и Окружном суду још 2008. године.

Драговић је додао да га, пошто је извештај о супервештачењу достављен суду у Србији, нико није звао да нешто објасни, сведочи или вештачи на било који начин.

Јаковљевић и Миловановић су погинули 5. октобра 2004. године у тајном војном објекту Караш, у Топчидеру, где су били на стражи.

Војна истрага је тврдила да се радило о убиству и самоубиству, док је такозвана независна државна комисија оценила да их је убила трећа особа.

Више јавно тужилаштво је у одговору Инсајдеру навело да је тај поступак и даље у предистражној фази.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво