Саучешћа Николића и Вучића поводом смрти Переса

Председник и премијер Србије, Томислав Николић и Александар Вучић упутили су телеграме саучешћа поводом смрти некадашњег председника и премијера Израела Шимона Переса

Председник Томислав Николић упутио је телеграм саучешћа председнику Израела Реувену Ривлину, истакавши да је Израел изгубио великог државника, заслужног за јачање и напредак земље, али и раст њеног угледа и утицаја у свету.

"Његово доследно залагање за мирно и трајно решење блискоисточног проблема, а посебно палестинско-израелског питања, због чега је и награђен Нобеловом наградом за мир, остаће трајно у сећању грађана Србије, али и целе међународне заједнице", навео је Николић.

Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа упутио председнику свом израелском колеги Бенјамину Нетанјахуу у коме је истаскао да је Перес био један од најистакнутијих и најпоштованијих лидера Израела. 

"„Веома ме је ожалостила вест о смрти Шимона Переса, једног од најистакнутијих и најпоштованијих лидера Државе Израел, кроз чији живот и рад се одражава велики део историје Ваше земље. Неизбрисив траг је оставио у целом свету – слављен као добитник Нобелове награде за мир са новом визијом Блиског истока, али пре свега својим рационалним, пристојним и миротворним ставом у политици и животу", наводи се у телеграму српског премијера.

Вучић наводи да је изузетно почаствован што му је Перес указао прилику да разговарају у његовом Центру за мир и што је много научио од њега као претече најсавременијих трендова у образовању.

"Његова идеја о учењу уз рад и раду уз учење за мене је водиља како да нове генерације у мојој земљи израсту у што успешније људе. У име Владе Србије и своје име, породици Шимона Переса, Вама лично и Влади Државе Израел изражавам најдубље саучешће", наводи се у телеграму премијера Вучића.

Бивши председник Израела, добитник Нобелове награде за мир Шимон Перес, умро је прошле ноћи у 94. години, две недеље након што је претрпео велики мождани удар.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи