Вулин: Ми смо прва влада која проверава инвалидске пензије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је до сада обустављена исплата 324 инвалидске пензије и да је поднето 16 кривичних пријава против оних који су се огрешили о закон.

Вулин је у Врднику где је отворио 14. Саветовање лекара вештака рекао да је извршена провера 4.625 корисника инвалидских пензија.

"Лекари ПИО фонда раде један веома тежак и одговоран посао. Њихова вештачења су пресудна за добијање одређених облика социјалне заштите. У њихову стручност нико не треба да сумња, а сигуран сам да не треба да сумња ни у њихову хуманост", рекао је Вулин.

Он је подсетио да је још 2003. била је утврђена законска обавеза да се врши ревизија инвалидских пензија, али нажалост, додао је, раније није било храбрости и воље да се поштује закон.

"Ми смо прва влада од 2003. која је ту обавезу почела активно да спроводи", истакао је министар.

Како је рекао, важније од самог новца који се више не исплаћује онима који не треба да га добијају јесте што се приметио тренд да се инвалидске пензије сада скоро и не одбијају.

"То се дешава, јер сада долазе они којима је помоћ потребна и који заслужују да буду помогнути од стране друштва", рекао је Вулин, додајући да је сада јасно да ће држава проверавати и водити рачуна о поштовању закона.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво