За два месеца више од 9.000 миграната спречено да уђе у Србију

Заједничке снаге Војске Србије и полиције спречиле су у протекла два месеца више од 9.000 миграната да илегално пређу државну границу, рекао је портпарол Министарства одбране капетан корвете Јован Кривокапић.

Кривокапић је за агенцију Бета навео да су од 22. јула безбедносне снаге откриле 9.064 мигранта који су покушали илегално да пређу границу Србије, од чега је 8.109 одустало од те намере када су уочили патроле војске и полиције, док је 955 смештено у прихватне центре.

"И даље највећи проблем представља велики број кријумчара илегалних миграната и наше активности биће тежишно усмерене на њиховом откривању. До сада су заједничке снаге ухватиле 53 кријумчара који су процесуирани од надлежних органа. Они су покушали да илегално превезу више од 750 миграната", рекао је Кривокапић.

Додао је да је међу кријумчарима највише српских држављана (39), седморица су из Бугарске, четворица из Пакистана и тројица из Авганистана.

"Од почетка нашег ангажовања, највећи број покушаја за илегални прелазак државне границе бележи се из правца Македоније, у ширем рејону Миратовачког поља, где је регистровано више од 4.500 особа које су због присуства војске и полиције одустале од илегалног упада на територију Србије. У последњих 15 дана повећан је притисак за улазак у земљу из правца Бугарске, где бележимо и веће групе, до 50 особа које покушавају да, често по неприступачним пределима, уђу у нашу земљу", указао је Кривокапић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво